Sommarens smaker på flaska

Måltid Dryck

Ingredienser
  

  • 2 liter jordgubbar
  • 3-4 dl vatten
  • dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft

Instruktioner
 

  • Skölj och rensa jordgubbarna.
  • Koka upp vatten, lägg i jordgubbarna och låt allt småkoka under lock i 10 minuter.
  • Häll upp fruktmassan i en silduk och låt saften rinna av i cirka 30 minuter.
  • Mät saften och häll upp i en ren gryta. Blanda i socker efter mängden saft och låt allt koka upp på nytt. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter. Se till att allt socker smält!
  • Skumma saften noggrant.
  • Blanda i natriumbensoaten i lite av den varma saften. Blanda den sen med övrig saft.
  • Häll saften i ordentligt rengjorda flaskor.
  • Fyll i ända upp och sätt på skruvlocken på en gång.
  • Förvara svalt och mörkt, har du en matkällare är det perfekt.
Keyword Dryck
Hanna Lupiner
Author: Hanna Lupiner