Smaka med alla sinnen på Småland

 

Intresset för hållbar matkonsumtion ökar och allt fler vill köpa närproducerad mat. Mat som är bra för hälsan och klimatet. Mat som bidrar till ett öppet landskap, en levande landsbygd och en biologisk mångfald. Och det är precis sådan mat som vi producerar.

 

Om Mat runt Gränna

Mat Runt Gränna är ett initiativ där vi lokala företagare gått samman för att lyfta det goda och vackra runt Gränna. Vi är totalt 35 producenter och entreprenörer och till vår hjälp har vi Gränna Näringslivsförening, Jönköpings Kommun, Destination Jönköping och Hushållningssällskapet.

Vi bjuder in dig till öppet hus och öppen landsbygd under hela året. Några av oss gläntar på dörren till vår tillverkning och låter dig provsmaka på gårdens lokala delikatesser, andra ger dig utrymme att själv skapa eller uppleva det vackra som finns runt husknuten.

Du är välkommen att komma precis när du vill. Våra gårdsbutiker, caféer och verksamheter håller öppet under året och vi lovar att ta hand om dig på bästa sätt. Finns det tid så gläntar vi gärna på dörren till vår småskaliga produktion och visar dig våra vackraste smultronställen.

Innan du besöker oss så kolla upp våra öppettider under fliken Deltagare.

 

Hållbarhet

Mat som är bra för hälsan, klimatet och landsbygden

Vår högsta önskan är att alla ska dra sitt strå till stacken för att bevara vår vackra natur och levande landsbygd. Vi gör det genom att producera mat med omtanke för dig, djuren och naturen. Genom att välja lokalt producerade produkter från oss bidrar du till ett öppet landskap, mindre utsläpp och ser till att landsbygden hålls levande. Mer hållbart än så blir det inte!

Hållbara transporter

Vi rekommenderar att du testar ett mer hållbart sätt att ta dig runt Matrundan. Ta bussen, cykla, vandra eller paddla till och från de olika platserna. Ladda ned Jönköpings länstrafiks app för bussresor och njut av en tur.