Recept

Mat och dryck från jord till bord

Vi gör alla på vårt alldeles egna sätt, vissa av oss som generationer gjort i årtionden och andra med hjälp av finurliga och innovativa lösningar. Det vi har gemensamt är kärleken till det vi gör – till jorden vi brukar, djuren vi sköter om och gästerna som besöker oss. Ta del av våra historier och berätta gärna din när du kommer till oss.

Sommarens smaker på flaska

Sommarens smaker på flaska

Sommarens smaker på flaska 2 liter jordgubbar3-4 dl vatten5½ dl strösocker1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft Skölj och rensa jordgubbarna.Koka upp vatten, lägg i jordgubbarna och låt allt småkoka under lock i 10 minuter.Häll upp fruktmassan i en silduk och...

Grillade lammracks med rosmarin

Grillade lammracks med rosmarin

Grillade lammracks med rosmarin Att grilla lammracks är fantastiskt gott - speciellt när de får ta smak av fänkål, färsk rosmarin, vitlök och fräsch citron. Låt köttet marineras ordentligt genom att både gnida in och sedan pensla på med mera marinad under grillningens...

Äppelsmulpaj med smak av flingsalt

Äppelsmulpaj med smak av flingsalt

Äppelsmulpaj med smak av flingsalt Smulpaj med äpple. En smarrig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i. 800 gram äpplen1 tsk kanel2 tsk strösocker1 krm flingsalt ((viktigt att det är flingsalt som används))1 msk smör (till...