Grillade lammracks med rosmarin
Att grilla lammracks är fantastiskt gott - speciellt när de får ta smak av fänkål, färsk rosmarin, vitlök och fräsch citron. Låt köttet marineras ordentligt genom att både gnida in och sedan pensla på med mera marinad under grillningens gång.
- 1 kg lammracks
- 5 st vitlöksklyftor
- 2 st citroner
- ½ kruka rosmarin
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk fänkålsfrön
- 3 msk olivolja
- ½ tsk salt
- svartpeppar
Snitta fettkappan på lammracksen med en liten kniv i ett rutmönster.
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Riv det yttersta skalet av citronerna. Plocka av rosmarinbladen från kvisten och grovhacka dem och blanda samman allt med chiliflakes och mortlade fänkålsfrön.
Rör ner olivolja och salt.
Gnid in lammracksen med marinaden. Grilla köttsidan först på direkt värme tills den fått fin färg. Flytta sedan över köttet till indirekt värme.
Pensla med marinaden under grillningen. Lammet är klart när det är rosastekt och innertemperaturen är 58-60˚C.
Krydda köttet med svartpeppar från kvarnen och låt köttet vila ca 5 minuter innan det skärs upp mellan revbenen.
Receptet kommer från Lupiners gård
Närproducerat kött finner ni här: